Engineering Support Engineer

De afdeling Engineering heeft als hoofdtaken het ontwikkelen van nieuwe voertuigen, het verbeteren van bestaande producten en het uitwerken van klantspecifieke eisen en opties.

De afdeling engineering zoekt een nieuwe collega.


Wat ga je doen?
  • Als Engineering support engineer ben jij het 1e aanspreekpunt voor vragen vanuit assemblage en PDI tijdens het assembleren van nieuwe modellen, systemen of klantspecifieke opties.
  • Samen met de project engineers werk je aan diverse ontwikkelingen en klantspecifieke opties.
  • Je documenteert de wijzigingen voor productie, PDI en after-sales. Het betreft voor het overgrote deel aanpassingen aan fysieke onderdelen en systemen maar ook aanpassingen in elektronica of software komen aan de orde.
  • Wekelijks analyseer je welke nieuwe modellen, systemen of opties geassembleerd gaan worden en spreek je deze door met de fase voormannen. Alles met als doel het Assemblage- en PDI proces minimaal te verstoren door de nieuwe ontwikkelingen.
  • Je bewaakt de processen die er voor moeten zorgen dat documentatie en instructies op tijd beschikbaar zijn.

Wat breng je mee?

Je bent een liefhebber van techniek en voertuigen en beschikt over een MBO-4 opleiding, bij voorkeur Autotechniek of Werktuigbouw en hebt enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie. Je beschikt over een brede technische kennis, kunt in grote mate zelfstandig werken en bent in staat om samen te werken met collega’s in de productie en eindcontrole. Je bent kritisch op jezelf en streeft continu naar verbetering. Je bent vaardig met Pc’s en beheerst Microsoft Office goed. Je bent communicatief vaardig en beheerst Nederlands goed en Engels goed tot redelijk, zowel mondeling als schriftelijk.

Wie ben je?

De man of vrouw voor deze positie werkt graag in een team van ca. 20 engineers. Je beschikt over een proactieve houding, een positieve instelling en een hands-on mentaliteit. Technische vraagstukken los je zelf op of je weet de juiste mensen in de organisatie te vinden die je helpen om tot de juiste oplossing te komen. Je beschikt over zelfvertrouwen, een kritische blik en een analytisch denkvermogen. Vanzelfsprekend ben je nauwkeurig in je werk.


Wat bieden wij jou?

Een stabiele werkomgeving in een groeiend bedrijf. Terberg is een familiebedrijf dat zich richt op betrokken en tevreden medewerkers en dat merk je. Er is teamspirit, je gaat aan de slag binnen een gemotiveerd team. Bij Terberg Benschop kun je je vakmanschap uitdragen en wordt je uitgedaagd je hierin verder te ontwikkelen.

Wij bieden je goede training en begeleiding, waardoor je je persoonlijk kunt ontwikkelen en kansen krijgt om door te groeien. Bij goed functioneren heb je uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Wist je dat de Royal Terberg Group, waarvan Terberg Benschop deel uitmaakt, al ruim 150 jaar bestaat en in 2019 het predicaat Koninklijk heeft gekregen? Daar zijn we best trots op!

Is dit jouw baan?

Laat het ons weten, door een e-mail te sturen naar personeel@terbergbenschop.nl. Voeg je CV bij. Mocht je meer informatie over het bedrijf of functie(inhoud) willen, dan kun je contact opnemen met Ronald van Zoelen, Manager Engineering, via ons algemene nummer (0348) 45 92 11.


De speciale voertuigen van familiebedrijf Terberg rijden rond in meer dan 130 landen. Je komt ze tegen op de weg, in havens, distributiecentra, de zware industrie, rangeerterreinen en luchthavens. Terberg is innovatief en zet de trend in haar nichemarkt. Door continu goed in te spelen op de vraag van onze klanten slaagt Terberg erin voertuigen van de hoogste kwaliteit en met de beste eigenschappen en prestaties te leveren. Bij de Terberg Group werken wereldwijd meer dan 2900 medewerkers.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

The Royal Warrant is the crown on 150 years of entrepreneurial sprit and hard work.