Stageopdracht Proces Engineering: schade- en foutvrij produceren.

Locatie: Benschop

Voor de afdeling Proces Engineering zijn wij op zoek naar een tweede- of derdejaars HBO student, die een onderzoek wil doen naar schade- en foutvrij produceren.

WAT IS JOUW OPDRACHT?


Schadevrij produceren

Om schadevrij te kunnen produceren moet eerst in kaart worden gebracht waar de schades ontstaan, dit kan in het productieproces zijn, of in het logistieke proces.

De schades die voorkomen worden op diverse manieren veroorzaakt. Dit gebeurt tijdens transport, opslag, bij het toepassen van verkeerd gereedschap en verkeerde montage.

Binnen de stage wordt een verbetervoorstel gemaakt waarmee Terberg de schades in de productie kan beperken en het productieproces beter (Poka Yoke) in kan richten en kosten voor herstelwerkzaamheden bespaard kunnen worden.

Foutvrij produceren

In de productie willen we de kwaliteit op een hoog niveau hebben en waar mogelijk verbeteren.

Om de fouten uit het proces te elimineren moeten eerst de foutrisico’s in kaart gebracht worden, deze risico’s zullen deels uit een analyse van het productieproces komen en een deel uit fouttrends die de Pre Delivery Inspection documenteert.

Uit de analyse van het productieproces en de fouttrends van de PDI wordt een verbetervoorstel gemaakt voor het foutvrij assembleren

Om het proces te leren kennen ga je in eerste instantie meelopen met de productie. Een proces leer je immers het beste kennen van binnenuit. Na deze introductie zal je aan de slag gaan met de tijdsmetingen en de analyse van de resultaten.

Je zal dan je tijd verdelen tussen de werkvloer (om de beschadigingen in kaart te brengen) en het productiekantoor (om deze te analyseren en oplossingen te bedenken). Hierbij wordt je begeleid door een Proces Engineer.

WIE BEN JE?


Je bent bij voorkeur een tweede- of derdejaars HBO student in de richting Technische Bedrijfskunde of Automotive. Je hebt affiniteit met proces optimalisatie en LEAN. Daarnaast heb je een analytische en kritische blik op het huidige proces. Ook heb je een aanpakkersmentaliteit en ben je sociaal vaardig.

WAT HEEFT TERBERG BENSCHOP JOU TE BIEDEN?


  • Afwisselend werk in een dynamisch bedrijf
  • Kans om LEAN principes in de praktijk te ervaren en toe te passen
  • Enthousiaste collega’s
  • Reiskostenvergoeding
  • Passende stagevergoeding

 

Wist je dat de Terberg Group 150 jaar bestaat en in 2019 het predicaat Koninklijk heeft gekregen? Daar zijn we best trots op!

 

INTERESSE?


Laat het ons weten, door een e-mail te sturen naar personeel@terbergbenschop.nl. Voeg je CV er bij. Mocht je meer informatie over het bedrijf of de functie(inhoud) willen, dan kun je contact opnemen met Kees Jan Spek, Junior Proces Engineer, via ons algemene nummer (0348) 45 92 11.

 

De speciale voertuigen van familiebedrijf Terberg rijden rond in meer dan 130 landen. Je komt ze tegen op de weg, in havens, distributiecentra, de zware industrie, rangeerterreinen en luchthavens. Terberg is innovatief en zet de trend in haar nichemarkt. Door continu goed in te spelen op de vraag van onze klanten slaagt Terberg erin voertuigen van de hoogste kwaliteit en met de beste eigenschappen en prestaties te leveren. Bij de Royal Terberg Group werken wereldwijd meer dan 3000 medewerkers.

The Royal Warrant is the crown on 150 years of entrepreneurial spirit and hard work.